Menu

Filters

  • Resultaten gevonden in

HENRY SCHEIN GENOEMD IN ‘CHANGE THE WORLD’-LIJST VAN HET TIJDSCHRIFT FORTUNE

HENRY SCHEIN GENOEMD IN ‘CHANGE THE WORLD’-LIJST VAN HET TIJDSCHRIFT FORTUNE

 

HENRY SCHEIN GENOEMD IN ‘CHANGE THE WORLD’-LIJST VAN HET TIJDSCHRIFT FORTUNE®

Melville N.Y. | 19 oktober 2022

Onderneming erkend voor het bevorderen van gezondheidsgelijkheid voor personen met een handicap
Henry Schein, Inc. (Nasdaq: HSIC) heeft vandaag aangekondigd dat het is genoemd op de lijst "Change the World" van het weekblad FORTUNE®. Hiermee worden jaarlijks geselecteerde bedrijven erkend, die door hun werk en initiatieven een positief maatschappelijk verschil maken als onderdeel van hun kernbedrijfsstrategie.
Henry Schein wordt erkend voor zijn leiderschapsinitiatieven om de gelijkheid op het gebied van gezondheid voor personen met een handicap te bevorderen, en vooral ook voor het mobiliseren van belangrijke stakeholders van de onderneming om deze inspanningen te ondersteunen. Dit is de derde keer dat de onderneming op de lijst "Change the World" van het tijdschrift FORTUNE® staat. In 2018 werd Henry Schein erkend voor zijn inspanningen om de toegang tot mondzorg voor minderbedeelde bevolkingsgroepen over de hele wereld uit te breiden, en in 2020 werd het bedrijf erkend voor zijn rol in de particuliere sector als medeoprichter en voortrekker van het Pandemic Supply Chain Network.
Volgens de Centers for Disease Control hebben 61 miljoen mensen in de Verenigde Staten een handicap. Mensen met verstandelijke beperkingen en ontwikkelingsstoornissen zijn bijzonder kwetsbaar voor een slechte mondgezondheid en vormen een bevolkingsgroep met complexe behoeften op het gebied van mondzorg volgens een rapport van BMC Public Health. Deze ongelijkheid is te wijten aan verschillende risicofactoren waaraan mensen met verstandelijke beperkingen en ontwikkelingsstoornissen kunnen blootstaan, zoals een beperkte toegang tot hoogwaardige gezondheidszorg.
De jarenlange inzet van Henry Schein om tegemoet te komen aan de behoeften van de gehandicaptengemeenschap omvat onder meer de volgende activiteiten:
  • het smeden van publiek-private partnerschappen om te pleiten voor en de toegang te verbeteren tot mondzorg voor mensen met een handicap. Henry Schein is medeoprichter en verschaft doorlopende financiering, steun in natura en leiderschap aan het Project Accessible Oral Health. Dit is een non-profit liefdadigheidsinstelling die professionals uit de gezondheidszorg, de industrie, maatschappelijke organisaties en beleidsmakers samenbrengt om het bewustzijn over ongelijkheid in de zorg voor gehandicapten te vergroten. De lacunes in de zorg worden deels veroorzaakt doordat tandartsvergoedingen van derden ontoereikend zijn voor de zorg die aan deze doelgroep wordt verleend. Hierdoor krijgt slechts een klein deel van deze groep de nodige mondzorg. Bovendien zijn niet alle mondzorgteams hier toereikend voor opgeleid en beschikt niet elke school over voldoende klinische faciliteiten en docenten om dit te doen.
  • Het opleiden en trainen van de eerstelijnsgezondheidszorg en toekomstige professionals. De onderneming heeft samengewerkt met de National Council on Disability om voorlichting op te zetten voor medische en tandheelkundige professionals over verbetering van de toegang tot zorg voor gehandicapte patiënten. Dit omvat ook vaardigheden om deze doelgroep te behandelen. Henry Schein werkte ook samen met Special Olympics International (SOI) om diversiteit- en inclusietraining te bevorderen, een lijst van zorgverleners op te stellen en gezondheidsproducten te doneren ter ondersteuning van de gratis screening- en onderwijsprogramma's van Special Olympics' Healthy Athletes® op honderden internationale evenementen. Ten slotte heeft Henry Schein samen met leden van de American Dental Education Association het kader ontwikkeld voor een nationaal curriculum voor het opleiden en trainen van een nieuwe lichting gezondheidswerkers. Tot de leiders van deze beweging behoren Dr. David Fray van de University of Texas Health School of Dentistry (Houston), Dr. Allen Wong van de University of the Pacific Arthur A. Dugoni School of Dentistry, en Dr. Mark Wolff, decaan van de University of Pennsylvania School of Dental Medicine, evenals andere instellingen die actief cursussen aanbieden.
  • Belanghebbenden en wetgevers oproepen om ongelijkheden in de mondzorg aan te pakken, de dekking van tandheelkundige zorg te vergroten en de vergoeding aan zorgverleners te verbeteren. Henry Schein heeft samen met de American Academy of Developmental Medicine & Dentistry een samenwerkingsverband van klinische en academische leidinggevenden en non-profitorganisaties gevormd. Dit zet zich in om beleidsmakers op nationaal en federaal niveau voor te lichten over de mondgezondheidsbehoeften van personen met een handicap en de extra zorgkosten die gepaard gaan met het bedienen van deze doelgroep.
  • Kliniekhouders en leveranciers betrokken maken bij het ontwerpen van adaptieve producten en toegankelijke tandartspraktijken. De onderneming heeft samengewerkt met de National Council on Disability om te pleiten voor nieuwe normen van de American Dental Association voor het ontwerpen van tandartspraktijken, zodat beter rekening kan worden gehouden met de behoeften van patiënten met een handicap. Dit omvatte ook een partnerschap met een Amerikaans bedrijf voor het ontwerpen, inrichten en specificeren van apparatuur en benodigdheden voor gebruik in geïntegreerde gezondheidszorgprogramma's ter ondersteuning van patiënten met speciale behoeften.
"Met het oog op het grote aantal patiënten met een handicap en de aanzienlijke lacunes in de zorg die er nog steeds zijn, zetten we ons bij Henry Schein uiteraard ook in voor de verbetering van de gezondheid en resultaten voor deze doelgroep", zegt Stanley M. Bergman, voorzitter van de Raad van Bestuur en CEO van Henry Schein. "We hebben vanaf het begin af aan onze verantwoordelijk genomen voor de vijf groepen die ons 'mozaïek van succes' vormen: onze klanten, leveranciers, leden van Team Schein, aandeelhouders en de maatschappij als geheel. Dit model van betrokkenheid van belanghebbenden heeft op zijn beurt bijgedragen aan de groei van ons bedrijf.
"Het is voor ons steeds duidelijk geweest dat sterke financiële prestaties en de inzet voor het algemeen belang, doelstellingen zijn die elkaar versterken. De vermelding in de 'Change the World'-lijst van het tijdschrift FORTUNE® illustreert onze filosofie van het opbouwen van diepgaande relaties die op vertrouwen zijn gebaseerd. Zo kunnen we maatschappelijke veranderingen bevorderen én zakelijk succes nastreven. We zijn zeer vereerd met deze belangrijke erkenning, ook namens de meer dan 22.000 Team Schein-leden," aldus de heer Bergman.
Als onderdeel van de inspanningen van Henry Schein om personen met een handicap te ondersteunen, heeft het bedrijf ook een taskforce voor gehandicapten opgericht die bestaat uit verschillende bedrijfsonderdelen binnen het bedrijf. Daarnaast kondigde Henry Schein plannen aan om in 2023 een Employee Resource Group (ERG) op te richten voor Team Schein-leden met een handicap, voortbouwend op het streven van het bedrijf naar een diverse, inclusieve werkplek in lijn met de Team Schein-waarden.
De "Change the World"-lijst van het tijdschrift FORTUNE® huldigt ondernemingen en leiders die het maatschappelijk doel onderschrijven en beseffen wat de toegevoegde waarde is voor het bedrijfsleven en de samenleving. FORTUNE® beoordeelt de bedrijven op basis van meetbaar sociaal effect, bedrijfsresultaten, innovatiegraad en bedrijfsintegratie. Ga naar https://fortune.com/change-the-world/ om de volledige lijst te bekijken.

Download persbericht (PDF)