Menu

Filters

  • Resultaten gevonden in

Het Practice Pink-programma van Henry Schein voor de wereldwijde strijd tegen kanker viert 15-jarig bestaan

Het Practice Pink-programma van Henry Schein voor de wereldwijde strijd tegen kanker viert 15-jarig bestaan

Practice Pink 

Het Practice Pink-programma van Henry Schein voor de wereldwijde strijd tegen kanker viert 15-jarig bestaan

Vilvoorde | 29 september 2021

Sinds de oprichting heeft Practice Pink al meer dan 1,7 miljoen dollar voor kankeronderzoek, -preventie en voorlichtingscampagnes opgehaald
Henry Schein maakte vandaag bekend dat zijn Practice Pink®-programma ter ondersteuning van nonprofit-organisaties in de strijd tegen kanker het 15-jarig bestaan viert. Practice Pink is een mondiaal initiatief van Henry Schein Cares, het programma voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.
Samen met non-gouvernementele organisaties en leveranciers uit Noord-Amerika en Europa helpt Henry Schein tandartsen en zorgprofessionals om mensen bewuster te maken van kanker. Ook wordt er geld ingezameld voor de behandeling van borstkanker en andere vormen van kanker door de klanten een selectie van roze producten aan te bieden, waaronder medische verbruiksartikelen, praktijkbenodigdheden en kleding. Henry Schein heeft tot op heden ruim $1,7 miljoen ingezameld via Practice Pink.
“Bij Henry Schein doen we er alles aan om de kracht van ons bedrijf af stemmen op de behoeften van de maatschappij. Zo zetten we publiek-private partnerschappen op om zorg te bieden aan mensen in nood,” aldus Stanley M. Bergman, Chairman of the Board & Chief Executive Officer of Henry Schein. “Samen met onze gewaardeerde leveranciers en klanten ondersteunen we het bevorderen van de vroegtijdige opsporing van kanker, het verbeteren van de toegang tot zorg en stimuleren we kankeronderzoek en -preventie.”
In het kader van het Practice Pink™-programma doneert Henry Schein België een percentage van de omzet van deze 'pink' producten, verkocht tussen 11 oktober en eind december 2021, aan Cliniclowns België. Cliniclowns België brengen afleiding en vreugde voor kinderen die door ziekte en/of handicap in het ziekenhuis moeten verblijven en daardoor weinig contact hebben met hun omgeving. Dankzij hun jarenlange ervaring kennen de clowns de emotionele wereld van het kind heel goed. Ze bezoeken nu wekelijks 30 ziekenhuizen in heel België. Als onderdeel van hun activiteiten bezoeken Cliniclowns België ook jaarlijks het oncokamp waar kankerpatiënten uit heel België aan deelnemen. *)
*) Bron: Cliniclowns België: www.cliniclowns.be

Download persbericht (PDF)